Журналистът Петьо Блъсков-син е сред подписалите възванието ​13 известни журналисти, издатели,

...
Журналистът Петьо Блъсков-син е сред подписалите възванието ​13 известни журналисти, издатели,
Коментари Харесай

13 журналисти, издатели, общественици, учени и интелектуалци с възвание към българския народ

Журналистът Петьо Блъсков-син е измежду подписалите възванието ​

13 известни публицисти, издатели, общественици, учени и интелектуалци разгласиха възвание, в което правят поръчка за нова, дясна, консервативно-патриотична политическа групировка, учредена на обичайните фамилни полезности и възкресяването на българската национална еднаквост.

Ето пълния текст: 

" ВЪЗВАНИЕ

Братя българи,

България се топи с най-бързи темпове в света, край границите ни гърми война, а политиците ни водят котерийни борби, обладани от лакомия и егоцентризъм.

И на извършените на 2 октомври парламентарни избори голямата част от българския народ се оказа без избор – най-ниска изборна интензивност от 1990 година насам, незапомнена незаинтересованост, обезвереност, обезсърчение.

Резултатът от тези избори е загуба за партиите и загуба за хората.

Загубата става още по-голяма на фона на неразбираемите опити на водещите партии да показват като триумф сглобяването на някакво безпринципно държавно управление непременно.  

Правителство на „ евроатлантическите полезности “.

А по кое време ще има българско държавно управление, изповядващо български полезности, а не полезностите на либерал-прогресисти и нови комунисти, полезностите на Сорос и културния марксизъм?

Трябва да напомним, че съставянето на държавно управление не е самоцел, държавното управление е единствено средство и инструмент за сбъдване на хрумвания в полза на българския народ.

Очевидно е, че политическата класа не е водена от социална изгода, което слага въпроса от какво и от кого са моделирани политиците у нас – от страхове за личното си оцеляване, или от служители в непознати посолства, които ръководят страховете им?

И в двата случая това унизително безволие директно ощетява българските жители и няма общо с предизборните обещания, обети и заявления.

Истината е, че – каквито и да са аргументите – политическата класа на процедура се подиграва с българския народ. Никога в новата история на страната ни България не е била поставяна в унизителното състояние да бъде изцяло лишена от политическо водачество и държавен суверенитет.

Братя българи!

Нека още веднъж да вдигнем глава и да си спомним, че в близо 14-вековната ни история България беше една от трите европейски империи, а старобългарският – един от трите типичен езика в Европа. Нашата писменост и през днешния ден е употребена от 320 милиона души в целия свят.   

Ето за какво ние се обръщаме към българския народ, водени от религия и увереност за деяние.

Ние имаме вяра, че християнската нравственос, родовата памет и история, обичайните фамилни полезности са в основа на българската национална еднаквост.

Ние имаме вяра, че неприкосновената държавна граница е израз на върховенството на българския закон.

Ние имаме вяра, че демокрацията се уповава на разделянето на управляващите и че правосъдната власт не може да бъде пленник за действието на изпълнителната, нито да е подвластна от капризите на политиците.

Ние имаме вяра, че България е част от обединена Европа, само че не Европа на всевластните брюкселски служители, а Европа на суверенните национални страни.  

Ние имаме вяра, че страната ни би трябвало да бъде образец за национално достолепие по този начин, както го прави Унгария на Виктор Орбан, Полша на „ Право и правдивост “ и Италия на Джорджа Мелони, обединявайки своята воля под мотото „ Бог, Отечество, семейство “.

Ние имаме вяра, че българският лев би трябвало да бъде мощен и добре гарантиран, за да подсигурява и в бъдеще икономическата сигурност на българските жители.

Ние имаме вяра, че фамилията може да бъде единствено от мъж и жена.

Ние сме изрично срещу всеки опит на брюкселските бюрократи да организират политики за промяна на пола на нашите деца и да се намесват в учебните стратегии.

Нашата увереност в посочените нагоре правила е увереност на голям брой българи, които след последните избори не престават да не виждат своето политическо посланичество.  

Назряла е нуждата от основаването на нова, дясна, национална, българолюбива консервативно-патриотична политическа платформа, учредена на християнските и фамилните ценности;

защитаваща достолепието на българите, достойнството и славата на отечеството, възкресяването на националния блян, националната просвета и жаждата за образованост;

укрепваща българските национални институции, работеща за богатството на българското предприемачество и материалния и нравствен разцвет на българското общество с съществени цели – стимулиране на раждаемостта и просветеността, просперитета на младите фамилии, достойните старини на възрастните хора…

Ние имаме вяра в това, само че с изключение на религия би трябвало и деяние.

Времето за деяние пристигна.

Първо България! "

 

Станислав Недков – Стъки - ММА първенец, ръководител на " Консервативно-патриотично придвижване "

Петьо Блъсков – публицист, издател и основен редактор на вестник „ Труд “

Недялко Недялков – публицист, издател на организация ПИК и вестник „ Ретро “

Проф. Йонко Мермерски – академик, преводач, държавник

Давид Александров – съпредседател на съдружие „ Род “, уредник на „ Месец на българското семейство “, татко на пет деца

Александър Урумов – публицист, публицист, държавник

Соня Колтуклиева – публицист, тв водещ

Петьо Блъсков – син – публицист, зам.-главен редактор на вестник „ Труд “

Юлий Москов – публицист, издател

Николай Бареков – публицист, тв водещ, татко на пет деца

Огнян Дъскарев – журналист, интернационален коментатор

Мария Карагьозова - ръководител на асоциация " Форум " за запазване на културно-историческото завещание

доктор Стоян Калоянов - доктор

 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР